Vágólapra másolva!
Vígh Zoltán személyében U23-as országúti bajnokot igazolt az egyetlen hazai profi hegyikerékpáros egyesület, az olimpikon Parti Andrást is foglalkoztató Waberer's Areus Cube Pro MTB Team.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Bogár Gábor, a csapat kapitánya és vezetője azt mondta, a 2010-ben megalakult csapat az elmúlt három évben ismertté vált nemcsak Magyarországon, hanem Európában is, és az előzetesen kitűzött főbb célokat sikerült elérniük.

"Hat bajnoki címet nyertünk 2010 és 2012 között, ráadásul Parti András és Juhász Zsolt az első száz között van a világranglistán" - mondta Bogár Gábor. "Ők a maguk területén, krosszban továbbra is ugyanúgy versenyeznek, a 2016-os riói olimpia pedig mindkettejük számára elérhető cél."

A csapatvezető hozzátette, Vígh Zoltánt azért is igazolták le, mert Szatmáry Andrással párban őket szeretnék indítani a nagyobb hazai és európai maratonviadalokon, míg a legfiatalabb számban, az úgynevezett eliminátor versenyben Csielka Márk képviseli majd a klubot.

"Úgy érzem, életem legnagyobb lehetősége előtt állok, örülök, hogy ez a csapat látott bennem fantáziát, remélem, az eredményekkel sikerül majd megszolgálnom a bizalmat" - nyilatkozott Vígh Zoltán.

A sajtótájékoztatón mutatták be a csapat szponzorváltás miatt újra cserélt jövő évi mezét, valamint a 2013-as új versenykerékpárokat is.

A csapat a jövő évi szezont felkészülési edzőtáborozással kezdi, előbb Horvátországban, Hvar szigetén, majd a Kanári-szigeteken.