Vágólapra másolva!
Ne gyűlöljetek! címmel könyvet írt Douchev-Janics Natasáról Csonka Gábor, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos volt menedzsere, valamint szerzőtársa, Dlusztus Imre.

A "Hogyan veszítettük el Natasát?" alcímet viselő mű keddi, budapesti bemutatóján elhangzott, a két szegedi barát október 24-én döntött úgy, hogy papírra veti a versenyző történetét, hogy mindenki megérthesse, mi is történt az utóbbi évtized egyik legeredményesebb női kajakosával.

Ahogy Csonka Gábor fogalmazott, a könyv Natasához illő gyorsasággal készült el, négy hét alatt a nyomdába került és néhány napja elindult a terjesztése.

A szerzők szerint a könyvben számos olyan tény, összefüggés, adat kerül napvilágra, amely az eddig ismerteknél pontosabban mutatja be, Magyarország hogyan veszítette el Douchev-Janics Natasát.

A kötetben megszólal többek között a volt edző, Kovács László, a szegedi klub vezetője, Petrovics Kálmán, valamint a versenyzőtárs, Kovács Katalin és maga a főszereplő is. A 2999 forintba kerülő könyvet sok fotó színesíti.

A bácskapalánkai születésű, magyar-szerb kettős állampolgárságú versenyző szeptember 27-én jelezte a magyar szövetségnek (MMKSZ), hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, mert férje állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot. Az MKKSZ felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót (42 millió forintot) kért a távozó sportolóért, az összeget azonban senki nem fizette ki a múlt pénteki határidőig. Jelen állás szerint Douchev-Janics Natasának az országváltás miatt két évet ki kell hagynia. Bolgár férje, egyben edzője, Andrian Douchev a múlt héten kijelentette, felesége jövőre is indulni fog nemzetközi viadalokon.