Vágólapra másolva!
Milliók ismerték meg pár nap alatt Mariusz Wach nevét, aki meglepetésre kibírt talpon 12 menetet Vlagyimir Klicsko, pedig igen kemény ütéseket szedett be a nehézsúly legjobbjától. A lengyel bunyós egy pillanatra sem gondolt arra, hogy bedobja a törülközőt.

Juan De La Rosa, Wach edzője szerint egy pillanatra sem gondolt arra, hogy feladja a meccset: "Eszembe sem jutott bedobni a törölközőt. Az viszont benne volt a levegőben, hogy a mérkőzésvezető megteszi ezt, hiszen odajött a sarokba és figyelmeztetett, hogy Mariusz igen kemény ütéseket szed be folyamatosan."

"A tanítványom azonban nagyon jól fel volt készülve. Óriási ellenállást tanúsított. Néhány hete még szinte senki sem tudta, ki az a Mariusz Wach, most pedig már milliók ismerik a nevét világszerte."

A lengyel kihívó ütésállóságán Klicsko új edzője, Jonathon Banks komolyan meglepődött: "Őszintén szólva szinte sokkolt, ahogy kihordta azokat a borzalmasan erős ütéseket. Vlagyimir igen szép ütésekkel találta el. Szerintem mindannyiunkat lenyűgözött, hogy Wach végig állva maradt. A meccs előtt senki nem hitte volna, hogy képes lesz ilyen kemény találatok után tovább bokszolni, hiszen ennyire erős ütéseket még soha életében nem kapott. Érdekes jövő áll előtte."

Banks azt is megkockáztatta, hogy alábecsülték az ellenfelet: "Klicskónak nem voltak problémái a meccs alatt. Végig irányított, végig pontosan érezte, hogy mi fog történni a szorítóban. De be kell vallanom, hogy talán kicsit alá volt becsülve az ellenfél. Wach megmondta, hogy képes lesz végigvinni a 12 menetet és pontosan így is tett."

www.profiboksz.hu