Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic és a harmadik helyen rangsorolt Andy Murray játssza a döntőt a 3,53 millió dollár összdíjazású, sanghaji keménypályás férfitenisz-tornán. A korábbi világelső Djokovic a szombati elődöntőben a cseh Tomas Berdych ellen nyert két sima szettben, míg a US Open-győztes Murray a világelső Roger Federert verte.

Djokovic sorozatban kilenc meccset nyert meg, Berdych ellen pedig nagyon szerethet játszani, mert tizenegy találkozásból tízszer ő került ki győztesen.

A másik elődöntőben Andy Murray és Roger Federer találkozott, és a korábbi tizenhét meccs alapján a skót állt jobban, aki kilencszer nyert. A legutolsó találkozás hozta meg a legnagyobb diadalt Murray számára, Londonban ugyanis az olimpia döntőjében kapta el a svájcit, és ettől olyan lendületbe jött, hogy a US Opent is besöpörte, megtörve ezzel az őt sújtó Grand Slam-átkot.

A sanghaji elődöntő egy-egy gyors brékkel indult, majd 2:2-nél Federer három kettős hibával adta oda a gémet Murraynek, aki ezt az előnyt megtartva 6:4-re be is húzta az első szettet. A második előtt pár percet állt a játék a csöpögő eső miatt, de gyorsan elállt, így nem húzták be a tetőt a szervezők. Murray ismét az ötödik játékban brékelt, és 5:4-nél már a döntőért adogathatott volna, amikor az eső ismét közbeszólt, és megint állt a játék, ezúttal viszont a várakozásra azért volt szükség, hogy végre behúzzák a tetőt.

A majdnem húszperces szünet nem zökkentette ki Murrayt, Federer viszont nagyon kedvetlennek tűnt, két könnyű labdát is a hálóba vágott, így a 98 perces meccs végén ő gratulálhatott ellenfelének.

eredmény, elődöntő:
Djokovic (szerb, 2.) - Berdych (cseh, 4.) 6:3, 6:4
Murray (brit, 3.) - Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:4