Vágólapra másolva!
Egy kiütést és két technikai KO-t hoztak a szombat esti bokszmeccsek: David Price már az első menetben elintézte Audley Harrisont, Nonito Donaire három szervezet vb-övét birtokolja Tosiaki Nisioka legyőzésével,  Brandon Rios óriási csatában verte Mike Alvaradót.

Donaire legyőzte Nisiokát

Megvédte WBO és IBF kispehelysúlyú világbajnoki címét, valamint begyűjtötte a WBC gazdátlan Gyémánt övét a súlycsoportoktól független ranglistákon is előkelő helyen található Nonito Donaire. A bunyós szombat este Carsonban csapott össze a legutóbb Rafael Marquezt legyőző Tosiaki Nisiokával.

A találkozó nem hozott nagy tűzijátékot, Nisioka a védekezésre koncentrált, azonban Donaire így is magabiztosan nyert. Nishioka először a hatodik menetben került padlóra, majd egy rövid feltámadás után a kilencedik felvonásban ismét számolni kellett rá, majd technikai KO-val leléptették.

Donaire végzetes támadása 9:25-nél:


Kivégzés az első menetben

A korábbi olimpiai bajnok Audley Harrison ellen tette kockára Brit és Nemzetközösségi nehézsúlyú bajnoki címeit a veretlen reménység, David Price. A liverpooli Price hazai szorítóban nézhetett farkasszemet a profi karrierje alatt többször is csalódást okozó Harrisonnal, aki ezúttal sem tudott kilépni saját árnyékából. A találkozó nyitó menetében Price rövid, alig egyperces tapogatózás után egy fejre indított akcióval megrendítette Harrisont, aki a kötelekre szédült.


Price látva a kínálkozó alkalmat rákapcsolt, és lefiniselte riválisát, akit már a padlóra kerülése közben, számolás nélkül leléptetett a vezetőbíró. Price új rekordja: 14 győzelem (ebből 12 ko/tko), 0 vereség, 0 döntetlen.

Rios-győzelem az év egyik legjobb meccsén

Az év mérkőzése díjra is esélyes összecsapást hozott a Brandon Rios vs Mike Alvarado WBO Latino kisváltósúlyú meccs. A korábbi könnyűsúlyú világbajnok Rios és a mérkőzésig veretlen ellenfele a szó hagyományos értelmében vett taktikát sutba dobva esett egymásnak, amiből kemény és látványos ütésváltások alakultak ki. Az összecsapás elején a riválishoz hasonlóan aktív Alvardo több menetet is elvitt, azonban Alvarado fáradni kezdett, amit Rios ki is használt.

A hatodik menetben már egyértelmű jelei voltak annak, hogy Alvarado fizikai tartalékai fogyóban vannak. A következő rundban Rios több esetben is a kötelekhez szegezte ellenfelét, majd alig egy perccel a szüntet jelző gong előtt Pat Russel mérkőzésvezető technikai KO-val leléptette a továbbra is talpon maradó, de szédült Alvaradót.


A leállítás pillanatában két pontozónál is döntetlenre állt a mérkőzés, míg a harmadiknál Rios vezetett.

www.profiboksz.hu