Vágólapra másolva!
Bár titokban akarták tartani Erdei Zsolt bordatörését, a hír kiszirvágása után már nem szabad kockáztatnia a szeptember végére tervezett bokszmérkőzéssel, hiszen az ellenfele így könnyen kihasználhatná a gyenge pontját. A kétszeres világbajnokot nagyon megviselték a történtek,  a menedzsment és az amerikai promóter várhatóan még szerdán közösen értékeli a lehetőségeket.

Bár a ringben még nem kapott ki profi pályafutása során, információnk szerint Erdei Zsolt KO-vereséggel felérő lelki sokkot kapott azt követően, hogy a kedd délutáni kesztyűzés során bordatörést szenvedett.

A kétszeres profiboksz-világbajnok saját maga is úgy nyilatkozott, képtelen elhinni, ami történt, így egyelőre feldolgozni sem tudja azt.

Erdei szeptember 29-én a malawi Isaac Chilemba (19-1-1, 9 KO) ellen a mashantucketi Foxwoods Resorts Casinóban egy tízmenetesre tervezett összecsapáson lépne ringbe, de szinte biztos, hogy a csata elmarad.

Egyrészt azért, mert bordatörése miatt edzeni se igen tudna, másrészt, mert nem tudni, mennyi időt vesz igénybe a gyógyulása, amely három héttől akár fél évig is eltarthat.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Információnk szerint a sérülés utáni pillanatokban még felmerült annak lehetősége, hogy nem hozzák nyilvánosságra, mennyire súlyos az eset, hátha van remény a szeptember 29-i felépülésre. Ám nagyon gyorsan - még a sportoló kivizsgálása közben - kikerült az információ, és ezzel a kiszivárogtatással sokat rontottak Erdei helyzetén, hiszen egy köztudottan bordatörött bokszolót sokkal könnyebb legyőzni néhány jól irányzott testre ütéssel.

Ugyan minden az amerikai promóteren múlik, könnyen elképzelhető, hogy a mérkőzést elhalasztják, hiszen nemcsak Erdei, hanem Chilemba is Lou DiBella védence, azaz házon belül megoldható lenne az időpont-változtatás.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Az [origo] úgy tudja, a menedzsmentnek ki kell küldenie Erdei a leleteit az amerikaiaknak, hogy aztán közösen tudják értékelni a lehetőségeket.