Vágólapra másolva!
Hétvégén Manuel Charr ellen védte meg WBC nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko. A kihívó szemöldöke felrepedt a negyedik menetben egy ütéstől, a ringorvos pedig úgy döntött, Charr nem folytathatja. A bokszoló promótere szabálytalanságra hivatkozik, mondván, a kék helyett a piros sarokban ápolták védencét.

Vitalij Klicsko már csak politizálni akar, bokszolni nem

Haye: Klicsko szégyellje magát

A padlót is megjárt bokszoló természetesen már a szorítóban felháborodott a döntésen, most pedig csapatával hivatalos tiltakozást nyújtottak be a WBC-hez, mivel szerintük szabálytalanság történt, hiszen a ringorvos Klicsko piros sarkában, nem pedig Charr kék sarkában vizsgálta meg a kihívót. A vesztes fél promótere szerint ez az eljárás a találkozó előtt ismertetett hivatalos szabályokkal ellentétes volt.

Manuel Charr természetesen visszavágót szeretne elérni: "Szombat óta egy percet sem aludtam, megloptak, elvették a győzelmemet. Újra ki kell állnunk egymás ellen!" - nyilatkozta. Vitalij Klicsko meglepődött a tiltakozáson: "Mégis hogy gondolják ezt? Még egy, maximum két menet és Charr a padlón végezte volna."

www.profiboksz.hu