Vágólapra másolva!
Pályafutása során másodszor jutott a US Open döntőjébe Andy Murray, aki az elődöntőben a viharos széllel is megbirkózva győzte le négy szettben a cseh Tomas Berdychet. Murray ellenfele Novak Djokovic vagy David Ferrer lesz a döntőben, de az a meccs a spanyol játékos 5:2-es vezetésénél félbeszakadt az időjárás miatt. A második elődöntőt helyi idő szerint délelőtt 11 órakor, vagyis magyar idő szerint vasárnap délután folytatják.

Tornádóveszély miatt halasztották el a női döntőt

Nem volt irigylésre méltó helyzetben Murray és Berdych, az elődöntő a rossz idő miatt eleve csúszással kezdődött, ráadásul hatalmas szél kavargott a pályán, amely gyakran megtréfálta a játékosokat, egy ízben ráadásul a szél a pályára fújt egy széket, amin egy ütőkkel teli sporttáska volt.

Murray 1:1-nél elvette Berdych adogatását, de a cseh egyből visszabrékelt. Berdych volt az első, aki széllel szemben is tudta hozni a szerváját, ez összesen kétszer sikerült neki az első szettben, amelyet 77 perc alatt 7:5-re húzott be.

A második játszma egyből egy Murray-brékkel indult, a skót bátrabban kezdett játszani, és negyvennégy perc alatt 6:2-vel egyenlített. A harmadik szett még simább volt, Berych nagyon visszaesett, míg Murray az összes első szerváját beütötte, és hét bréklabdájából hármat értékesített a 6:1-re nyert játszmában.

Úgy tűnt, a negyedik szett is sima lesz, Murray megint brékkel nyitott, majd labdája volt a 4:0-hoz, de Berdych hirtelen feltámadt, és végül rövidítés döntött. A tie-breakben a cseh 5-2-re is vezetett, ám Murray összekapta magát, és végül a második meccslabdáját kihasználva bejutott a döntőbe.

Az olimpiai bajnok pályafutása ötödik GS-döntőjére készülhet, de hogy arra mikor kerül sor, és hogy ki lesz az ellenfele, az még nagy kérdés, mivel a második elődöntő Ferrer 5:2-es vezetésénél félbeszakadt az időjárás miatt. A meccset magyar idő szerint vasárnap délután folytatják.

férfiak, elődöntő:
Murray (brit, 3.) - Berdych (cseh, 6.) 5:7, 6:2, 6:1, 7:6 (9-7)
Ferrer (spanyol, 4.) - Djokovic (szerb, 2.) 5:2-nél félbeszakadt