Vágólapra másolva!
Négy világszervezet nehézsúlyú vb-övét birtokolja szombat este óta Vlagyimir Klicsko, aki hat menetben elintézte Tony Thompsont. Az amerikaitól csak egy szép balhorogra telt, viszont cserébe kétszer is megjárta a padlót, másodjára a bíró nem is engedte vissza a meccsbe.

Szili győzelmével indult a Klicsko-gála

Nézze meg, hogyan ütötte ki Klicsko Thompsont!

A WBO, a WBA, az IBF és az IBO vb-öve volt a tét Vlagyimir Klicsko és Tony Thompson berni bokszmeccsén. A két nehézsúlyú négy éve Hamburgban már összecsapott, akkor Klicsko nehezen találta a balkezes amerikai ellenszerét, ám végül a 11. menetben kiütötte.

Az ukrán óriás még sosem mérlegelt akkora súllyal, mint most: 112,9 kilót mutatott a mérleg, míg a 41 éves Thompsonnál 111-en állt meg a mutató. A 2008-as meccs óta Klicsko hat ellenfelet döngölt a földbe, miközben Tigris becenevű ellenfele ötöt.

"Thompson úgy ismer engem, mint egyetlen más ökölvívó sem. Volt már a kesztyűpartnerem, négy évvel ezelőtt már éles meccset is vívtunk, szóval pontosan tudja, mit várhat" - mondta Klicsko a meccs előtt, míg ellenfele néhány félmondatban fogadkozott.

Az első menet óvatos ökölvívást hozott, az ukrán párszor rálépett Thompson lábára, pofonból viszont kevesebb csattant el. A második rund hajrájában indított egy rohamot Klicsko, a harmadikban viszont elnézett egy ütést, villant az amerikai balhorog. A következő körben egyik fél sem vitt be megrendítő erejű ütést, az ötödik menet végén viszont két bal-jobb kombinációt mutatott be Klicsko, a második után rá kellett számolni Thompsonra, akit csak a gong mentett meg a kiütéstől.

A hatodik felvonásban az amerikai kettős fedezékben bujkált, elhajolgatott, csak a védekezésre koncentrált, de így sem húzta ki a menet végéig, és az újabb padlózás után nem engedte tovább a meccset a bíró, Klicsko ismét KO-val győzött.

Vlagyimir Klicsko 61 meccséből immár 58-at nyert meg, ebből 51-et kiütéssel, míg Thompson mérlege 39/36 (24)-ra módosult, azaz harmadszor kapott ki.