Vágólapra másolva!

Monaco elverte a hazaiak kedvencét a hamburgi teniszdöntőben

Némi meglepetésre a brazil Thomaz Bellucci nyerte az egymillió euró összdíjazású, svájci salakpályás férfitenisz-tornát, miután a vasárnapi döntőben három szettben jobbnak bizonyult az első helyen kiemelt szerb Janko Tipsarevicnél.

A dél-amerikai játékos pályafutása harmadik ATP-versenyét nyerte, míg a múlt héten, Stuttgartban diadalmaskodó Tipsarevicnek nem sikerült dupláznia.

A 24 éves Bellucci első ATP-tornagyőzelmét is Gstaadban aratta, még 2009-ben, és mind a három sikerét salakon alatta. Nem meglepő, hogy a Grand Slamek közül a Roland Garroson jutott a legtovább, 2010-ben a negyedik körben esett ki.

eredmény, döntő:
Bellucci (brazil) - Tipsarevic (szerb, 1.) 6:7 (6-8), 6:4, 6:2

A harmadik helyen kiemelt Juan Monaco nyerte az egymillió euró összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tornát: az argentin játékos a vasárnapi döntőben a szabadkártyával induló, hazai közönség előtt szereplő Tommy Haast győzte le két szettben. A 28 éves Monaco pályafutása 6. ATP-tornáján diadalmaskodott egyesben.

eredmény, döntő:
Monaco (argentin, 3.) - Haas (német) 7:5, 6:4

A címvédő szlovén Polona Hercog nyerte vasárnap a 220 ezer dollár összdíjazású, svédországi salakpályás női versenyt, miután a döntőben három játszmában győzött a francia Mathilde Johansson ellen. A 21 esztendős Hercog ezzel megszerezte pályafutása második WTA-tornagyőzelmét egyesben.

eredmény, döntő:
Hercog (szlovén) - Johansson (francia) 0:6, 6:4,7:5