Vágólapra másolva!
Életében először wimbledoni döntőbe jutott Andy Murray, miután négy szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát. A brit két sima szett után kiengedett, majd alig tudta ismét összeszedni magát, az utolsó pontot pedig egy challenge-dzsel húzta be.

Federer ledarálta Djokovicot

Wimbledon, 2. elődöntő:
Murray (brit, 4.) - Tsonga (francia, 5.) 6:3, 6:4, 2:6, 7:5

Három vesztes Grand Slam-döntő után egy negyediknek is nekifuthat Andy Murray vasárnap, Roger Federer ellen. A skót játékos fordulatos meccsen gyűrte le Tsongát.

Murray az első játszmában hamar brékelőnybe került, amit szépen végig is tudott vinni. Nagyon felszabadultan és magabiztosan játszott, míg Tsonga szokatlanul sokat hibázott. A második szett közepén a francia csúnyán szélesre ütött egy tenyerest, ezzel került újra lépéselőnybe Murray, akinek ezúttal sem okozott gondot megtartani a fórt.

Váratlan brékkel indult a harmadik játszma, Murray kicsit elaludt a nagy fölényétől, Tsonga lényegében simán elvette az adogatását. Ki is tartott a lendület, s Tsonga szépített. Akadt azért nehéz pillanat, Murray a hálóhoz fellépve közelről telibe találta Tsonga férfiasságát. A francia rövid szenvedés után folytatta a játékot.


A negyedik szakaszban Murray összekapta magát, Tsonga koncentrációja viszont kihagyott, így ismét Murray brékelt, ám ezúttal Tsonga mindjárt a következő játékban visszajött a hátrányból, elképesztő nyerőket ütve, többek közt egykezes fonákjával, amire menet közben állt át.

Tsonga elemébe jött, vetődve szerzett pontot, a közönséget részben maga mellé, Murrayt pedig óriási kihívás elé állította. A következő két gémben mindketten elvehették volna a másik adogatását, de nem állt be újabb fordulat, eljutottak 6:5-ig, ahol Murray előtt fogadóként két meccslabda is adódott.

Tsonga hárította az elsőt, a másodiknál viszont Murray hatalmas tenyeres kereszt nyerőt ütött. A közönség már tombolt, a két játékos bement a hálóhoz egymást köszönteni, mikor a vezetőbíró outot mondott. Murray minden mindegy alapon challenge-et kért, a sólyomszem pedig azt mutatta, hogy a labda csípte a vonalat.

Az elmúlt öt Grand Slam-tornán négyszer elődöntőig jutó Murray ezúttal átlépett az árnyékán, vasárnap pedig a hetedik wimbledoni címére hajtó Federerrel csaphat össze.