Vágólapra másolva!
A német Sabine Lisicki okozta a wimbledoni tenisztorna eddigi legnagyobb meglepetését, amikor a negyedik fordulóban két szettben legyőzte az első kiemelt Marija Sarapovát. A Wimbledonban megszokottnak mondható eső hétfő késő délután megérkezett, így több meccset nem tudtak lejátszani, de arra volt idő, hogy a világelső Novak Djokovic simán legyőzze honfitársát, Viktor Troickit.

A Roland Garroson győztes Sarapova az első női játékos lehetett volna Serena Williams után, aki egymás után nyeri meg a párizsi és londoni GS-tornát, de Lisicki tett róla, hogy Sarapovának ne sikerüljön az amerikai klasszis 2002-es bravúrjának megismétlése.

Sarapova tavaly döntős volt Wimbledonban, és a statisztika alapján nyugodtan várhatta volna a Lisicki elleni meccset, hiszen korábban háromszor is legyőzte ellenfelét - tavaly éppen itt, a wimbledoni elődöntőben -, aki azonban ezúttal sokkal jobban játszott nála.

Lisicki stílusosan fejezte be a meccset, második adogatásra ütött ászt. Sarapovához hasonlóan Kim Clijsters is búcsúzott, aki mindössze két játékot tudott nyerni a német Kerber ellen. A négyszeres győztes Serena Williams és a címvédő Petra Kvitova viszont ott lesz a negyeddöntőben, mindketten három szettben jutottak tovább. A második kiemelt Viktorija Azarenka feltörölte a pályát Ana Ivanoviccsal, aki mindössze egy gémet fogott a két játszma alatt.

A férfiaknál a hatszoros győztes, hátfájással bajlódó Roger Federer egy szettet ugyan elvesztett, és a negyedik elején is elbukta az adogatását, de végül mégis simán nyert a belga Malisse ellen. Az orosz Juzsnyij jóval nehezebben, öt játszmában gyűrte le Isztomint, és ezzel Kafelnyikov után a második orosz lett, aki minden GS-tornán eljutott a negyeddöntőig.

Bár az eső miatt csak a behúzható tetővel rendelkező centerpályán lehetett meccset rendezni, arra volt idő, hogy Novak Djokovic másfél óra alatt letudja negyedik fordulós meccsét honfitársa, és barátja, Viktor Troicki ellen.

4. forduló, nők:
Lisicki (német, 15.) - Sarapova (orosz, 1.) 6:4, 6:3
S. Williams (amerikai, 6.) - Svedova (kazah) 6:1, 2:6, 7:5
Paszek (osztrák) - Vinci (olasz, 21.) 6:2, 6:2
A. Radwanska (lengyel, 3.) - Giorgi (olasz) 6:2, 6:3
Kvitova (cseh, 4.) - Schiavone (olasz, 24.) 4:6, 7:5, 6:1
Kerber (német, 8.) - Clijsters (belga) 6:1, 6:1
Azarenka (fehérorosz, 2.) - Ivanovic (szerb, 14.) 6:1, 6:0

férfiak:
Federer (svájci, 3.) - Malisse (belga) 7:6 (7-1), 6:1, 4:6, 6:3
Jusznyij (orosz, 26.) - Isztomin (üzbég) 6:3, 5:7, 6:4, 6:7 (5-7), 7:5
Djokovic (szerb, 1.) - Troicki (szerb) 6:3, 6:1, 6:3