Vágólapra másolva!
Elmondása szerint az év végén egy nevéhez méltó mérkőzéssel búcsúzik el az aktív ökölvívástól Bernard Hopkins. A 47 éves bokszoló olyan riválist szeretne, aki valódi fenyegetést jelent.

"Nem akarok bohóc, vagy valamiféle cirkuszi látványosság lenni" - fogalmazott Hopkins. "Rengeteg sportlegendát láttam már ebben a cipőben, na, én ebből nem kérek. És hát nincs is szükségem az ökölvívásra ahhoz, hogy fizetni tudjam a számláimat."

Az amerikai bokszoló szerint egy utolsó meccs maradt még benne. "Nem akarok még éveket itt tölteni, folyton megmagyarázva, hogy miért is kell nekem tovább bokszolnom, az év vége előtt ennek a meccsnek meg kell történnie. De persze egy olyan mérkőzésnek, ami méltó a nevemhez és ahhoz, amit hátrahagyok. Egy olyan ökölvívóval szemben akarom megméretni magam, aki valós fenyegetést jelent, így motivál engem, hogy felkészüljek és harcoljak, tehát ne a bankszámlám hízlalásában merüljön ki a dolog.

Hopkins olyan eseményt akar, ami valóban érdekli az embereket. "Ismét címért bokszolni és megpróbálni megdönteni a saját rekordomat, erre az emberek nyilván felkapják a fejüket és azt mondják, ha szeretem, ha nem, ezt megnézem! Így közel a 48-hoz, tetszik vagy nem tetszik, lejárt az én időm is."

www.profiboksz.hu