Vágólapra másolva!
Csupán megemelt meccspénzének örülhetett Vicente Escobedo, az amerikai bokszoló ugyanis már az 5. menetben TKO-vereséget szenvedett Adrien Bronertől a Cincinnatiben rendezett WBO nagypehelysúlyú mérkőzésen.

Adrien Broner már a pénteki mérlegelésen elveszítette WBO nagypehelysúlyú világbajnoki címét, majd mivel szombaton reggel sem tudta hozni az utólag kialkudott, 140 fontos súlyhatárt, úgy tűnt, elmarad a Vicente Escobedo elleni mérkőzése.

Végül azonban utóbbi meccspénzének felemelésével (a hírek szerint 150 ezerről 400 ezer dollárra) sikerült megmenteni a találkozót, de ahogy az gyorsan kiderült, Escobedo a magasabb gázsin kívül másnak nem nagyon örülhetett.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a Cincinnatiban megrendezett találkozó a meccs napján már 148 fonttal mérlegelő, azaz váltósúlyúként szorítóba lépő amerikai Broner elképzelései szerint alakult, és gyakorlatilag átgyalogolt honfitársán.


A nagy verést elszenvedő Escobedot végül az 5. menetben léptette le technikai KO-val Gary Rosato mérkőzésvezető, miután a leállítást megelőző másodpercekben Escobedo segédei már jelezték, hogy fel szeretnék adni a küzdelmet, azonban ezt kissé késve észlelte a bíró.

A WBO nagypehelysúlyú világbajnoki címe ezzel betöltetlenné vált, ugyanis a szabályok szerint csak a mérlegelést rendben abszolváló ökölvívó (ez esetben Escobedo) győzelme esetén talált volna ismét gazdára az öv.