Vágólapra másolva!
Marija Sarapova két sima játszmában győzött szerdán az észt Kaia Kanepi ellen a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A második helyen kiemelt orosz teniszező 1 óra 14 perc alatt búcsúztatta riválisát.

Amennyiben Sarapova bejut a döntőbe, hétfőtől letaszítja a világranglista éléről a Párizsban már kiesett fehérorosz Viktorija Azarenkát.

Sarapova ellenfele az elődöntőben Petra Kvitova lesz, aki három szettben győzött a torna meglepetésembere, Jaroszlava Svedova ellen. A cseh játékos, a torna egyik esélyese, 1 óra 53 perc alatt győzte le Svedovát, aki jelenleg csupán a 142. a világranglistán. A selejtezőből feljutott játékos a nyolcaddöntőben a címvédő kínai Li Nát búcsúztatta.

A férfiaknál a hatszoros győztes Rafael Nadal csak az első szettben szenvedett meg honfitársával, Nicolas Almagróval, a folytatásban dominált, így szettveszteség nélkül jutott elődöntőbe, ahol egy újabb spanyollal, David Ferrerrel találkozik majd.

Ferrer megszakította Andy Murray sorozatát, aki egymás után öt Grand Slam-elődöntő után a hatodikat nem tudta kiharcolni. Ferrer viszont a mostani győzelmével pályafutása során először jutott a négy közé a Garroson.

Eredmények, negyeddöntő, nők:
Sarapova (orosz, 2.) - Kanepi (észt, 23.) 6:2, 6:3
Kvitova (cseh, 4.) - Svedova (kazah) 3:6, 6:2, 6:4

Az elődöntőben:
Stosur (ausztrál, 6.) - Errani (olasz, 21.)
Sarapova - Kvitova

férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 2.) - Almagro (spanyol, 12.) 7:6 (7-4), 6:2, 6:3
Ferrer (spanyol, 6.) - Murray (brit, 4.) 6:4, 6:7 (3-7), 6:3, 6:2

Az elődöntőben:
Djokovic (szerb, 1.) - Federer (svájci, 3. )
Nadal - Ferrer