Vágólapra másolva!
Rafael Nadal nem fogja fel tragédiaként a Lukas Rosol elleni vereséget, amely miatt már a második fordulóban búcsúzott a wimbledoni tenisztornától. Nadal azt mondta, megzavarta, hogy be kellett húzni a tetőt, míg Rosol érthető módon élete legjobb meccsét emlegeti.

A világranglistán második Nadalt a cseh Lukas Rosol búcsúztatta öt játszmában. A küzdelem 3 óra 18 percig tartott. A negyedik szett után 45 percre megszakították a párharcot, mert az este közeledtével be kellett húzni a tetőt a centerpálya felett, s bekapcsolták a lámpákat.

"Nagyon-nagyon csalódott vagyok. Ez olyan, mintha egy cseh B csapat megverné a Real Madridot" - hozott példát a futballból a Roland Garros hétszeres bajnoka. "Az első három szettben nem játszottam jól, Lukas azonban az ötödikben több mint hihetetlen teljesítményt nyújtott. Számomra nem jött túl jól, hogy be kellett húzni a tetőt, de ezt el kell fogadnom. Ellenfelemen nem volt nyomás, rendszerint nagyon erősen ütötte meg a labdát. Fáj a vereség, de nem fogom fel tragédiaként, hiszen végső soron ez csak egy teniszmeccs."

A 26 éves Rosol jelenleg 100. a világranglistán. Csak tavaly jutott be először a top százba, és számtalan kudarc után először került főtáblára a wimbledoni tornán. "Ez olyan, mint egy álom, erre egyáltalán nem számítottam. Ilyen talán csak egyszer történik az életben, hogy az ember Nadallal játszik a centerpályán és még nyer is. Nagyon sajnálom őt, én viszont életem legjobb meccsét játszottam" - fogalmazott a brnói teniszező.

Legutóbb hét éve fordult elő, hogy a volt világelső Nadal - aki az első fordulóban a brazil Thomaz Belluccit búcsúztatta - már a második körben kiesett egy Grand Slam-tornán. 2005-ben éppen Wimbledonban a luxemburgi Gilles Müller győzte le négy szettben. Utána viszont ötször jutott döntőbe és kétszer (2008, 2010) nyert is a spanyol teniszező a világ legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal bíró teniszversenyén.

Az idei immár a 126. wimbledoni teniszbajnokság, egyben az év harmadik Grand Slam-tornája.