Vágólapra másolva!
Ha Andy Murray javulni akar a nyáron, ne mutassa ki a fájdalmát és az érzelmeit - javasolta a Roland Garroson hátfájással küszködő teniszezőnek a fénykorában nem éppen szelídségéről ismert John McEnroe. Az amerikai szerint Federer csinálta jól, aki a legjobbkor mondta a Del Potro elleni meccsén, hogy kuss legyen!

Murray a Jarkko Nieminen elleni meccsen ápolást kért fájós dereka miatt, majd a David Ferrer ellen elvesztett negyeddöntőben többször megtapogatta a fájós testrészt. Az amerikai exklasszisnak régóta az egyik kedvence Murray, ám úgy gondolja, erre nem volt szükség.

"Le kellene szoknia a nyafogásról. Ha fáj a háta, ha nem, ezzel elveszíti a figyelmét, ami a nagy ellenfelekkel szemben visszaüthet" - magyarázta McEnroe.

A hétszeres Grand Slam-győztes úgy véli, Roger Federernek sokat segített a higgadtsága Juan Martin Del Potro legyőzésében.

"Az egyik ritka alkalom, mikor Federer kimutatta az érzéseit, a második szett végén volt. Azt kiáltotta a morajló tömegnek, hogy kuss legyen, egy labdával pedig majdnem kiütött egy labdaszedő gyereket. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e, de utána három szettet nyert könnyedén" - mondta Murrayhez intézett tanácsként McEnroe. "Azt kellene mondania magának: Nem érdekel a fájdalom, nem adom ki magam. A panaszkodás néha bejön, de a legjobbak ellen nem."

Korábban a wimbledoni bajnok Virginia Wade hisztisnek nevezte Murrayt, aki ettől kiborult, mondván: másnak fogalma sincs, milyen komoly fájdalmai voltak a meccsen, sőt már húsz perccel előtte is. A skót játékos állítólag a bal lábára rá sem tudott állni a Nieminen elleni találkozó reggelén.