Vágólapra másolva!
Nehezen indult, de végül látványos kiütéses győzelemmel fejeződött be Mikkel Kessler félnehézsúlyú debütáló mérkőzése, a dán a 4. menetben küldte padlóra amerikai ellenfelét, Allan Greent.

A korábbi nagyközépsúlyú világbajnok dán bokszoló szombaton késő este Koppenhágában csapott össze az amerikai Allan Greennel, a tét pedig a WBC szervezet betöltetlen Silver címe volt.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a toronymagas favoritnak számító Kessler - aki legutóbb tavaly júniusban bokszolt - nem kis meglepetésre a nyitómenet zárópercében padlót is fogott egy fejre mért Green-találatot követően.

A gyorsan felpattanó Kesslerre rászámolt Ian John-Lewis mérkőzésvezető, és bár a felvonásból még hátra volt fél perc, Green nem tudta kihasználni riválisa zavarodottságát.

A második menetben Kessler összeszedte magát, az etap végén pedig több pontos és erős találattal jelezte, nem adja könnyen magát.

A harmadik felvonásban már egyértelműen Kessler dominált, a 4. menetben pedig pontot is tett a találkozó végére, miután egy állcsúcsra mért, nagyon pontos és gyors balossal brutálisan leütötte Greent, akit számolás nélkül azonnal le is léptetett a vezetőbíró.


Kessler ezzel a KO-győzelemmel nem csak begyűjtötte a fent említett WBC Silver címet, de megerősítette első helyét is a szervezet ranglistáján, és a közeljövőben vélhetően célba veszi a kategória világbajnoki trónját is.