Vágólapra másolva!
Július 14-én, a West Ham United labdarúgócsapatának stadionjában a Bokszvilágszervezet (WBO) rendezésében csap össze egymással David Haye és Dereck Chisora. A két brit bunyósnak ugyan nincs versenyzői licence, ám Frank Warren promóter ezt úgy játszotta ki, hogy a meccset a luxemburgi szövetség égisze alatt rendezi meg.

Frank Warren kedden bejelentette, július 14-én a West Ham United futballstadionjában, az Upton Parkban lép ringbe egymás ellen a brit profiboksz két nehézsúlyú fenegyereke, David Haye (25-2, 23 KO) és Dereck Chisora (15-3, 9 KO).

A sajtótájékoztatót bizarr körülmények között rendezték meg, a versenyzőket ugyanis egy kerítéssel választották el egymástól. A két bunyós Chisora február 18-i, müncheni, Vitalij Klicsko elleni meccsét követően már összeakaszkodott egymással, ezt követően a WBC (Bokszvilágtanács) Chisorát meghatározatlan időre eltiltotta. Elvileg tehát nem léphetne ringbe, igaz, Haye sem, mert ő 2011-ben visszavonulását jelentette be, így nem hosszabbította meg versenyzői licencét.

Warrent mindez nem zavarta, a briteket megkerülve elérte, hogy a két bokszoló a luxemburgi szövetség szervezésében meccselhessen. "A szövetség ugyanolyan sztenderdekkel bír, mint a brit, így az év meccse teljesen legális és törvényes lesz" - tette hozzá.

Haye szerint Chisora ideális ellenfél lesz számára. "Szerencsére erős az álla, máskülönben már az első menetben kiütném, így azonban szép, hosszú, módszeres verést kap majd. Megpróbáltam már Münchenben kiütni, ez most egy jó lehetőség lesz, hogy végleg elkussoltassam."

Chisora termetes biztonsági őrök között dühösen vágott vissza: "David, te mindig csak dumálsz, de a ringben sohasem mutattad meg. Azért megyek, hogy szétrúgjam a segged."