Vágólapra másolva!
Harmadszor is megvédte a WBC középsúlyú Gyémánt övét Sergio Martinez, miután fordulatos meccsen technikai K.O.-val legyőzte Matthew Macklint New Yorkban.

A Madison Square Garden színháztermében rendezett összecsapáson a brit Macklin több menetben is megszorongatta 37 éves argentin ellenfelét. A 7. menetben rá is számolt a vezetőbíró Martinezre, miután letette a kesztyűjét a szorító padlójára.

A címvédő ezt követően rákapcsolt, de egészen a 11. felvonásig jól tartotta magát Macklin, azonban az említett menetben két alkalommal is padlóra került a 29 éves bunyós, akinek közben már a vére is eleredt a beszedett ütésektől.


Macklin ugyan a leütések után felállt, de a szünetben edzője, a Halál csókja becenévvel illetett Buddy McGirt jelezte Eddie Cotton mérkőzésvezető felé, hogy feladják a további küzdelmet. A pontozólapokon ekkor két bírónál 105-101 arányban a címvédő vezetett, míg a harmadik döntnöknél 103-103 szerepelt.

Martinez ezzel a győzelemmel harmadszor védte meg címét, és a WBC elnök Jose Sulaiman nyilatkozata szerint legközelebb Julio Cesar Chavez várhat a balkezes argentinra.

www.profiboksz.hu