Vágólapra másolva!
Elszenvedte idei első vereségét Novak Djokovic. A szerbek világelső teniszezője a brit Andy Murray-től kapott ki két szettben pénteken, az 1,7 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás férfi tornán.

Murray ezzel visszavágott a januári ötszettes vereségért, melyet a drámai csatát hozó Australian Open-elődöntőben szenvedett el.

"Sok nehéz vereséget szenvedtem már életemben, amiből nem mindig volt könnyű visszajönni. Éppen ezért óriási dolognak tartom, hogy az AusOpen után egy ilyen győzelmet tudtam aratni. Remélem, ez a siker megalapozza az évemet" - fogalmazott Murray a meccs után.

A brit ezzel együtt nem értékelte kiugrónak a teljesítményét. "Úgy vélem, tudok még ettől is jobban játszani, és szerintem ezzel Novak is így van. Mindenesetre jó jel, hogy a legjobb játékom nélkül is le tudom őt győzni."

A címvédő, Dubajban sorozatban háromszor nyertes Djokovic tavaly 41 győztes mérkőzéssel kezdte az évet, és csak júniusban, a francia nyílt bajnokság elődöntőjében kapott ki először, idén viszont csupán tíz győzelemig tartott az évnyitó sorozata.

A szerb játékos az elmúlt évi menetelésével majdnem rekordot döntött, egyetlen sikeresen megvívott mérkőzéssel maradt el az amerikai John McEnroe 1984-ben produkált 42-es győzelmi szériájától.

Murray a döntőben a torna második kiemeltjével, a volt világelső svájci Roger Federerrel találkozik, aki a másik elődöntőben két rendkívül szoros, csak a rövidítésben eldőlt játszmában kerekedett felül az argentin Juan Martin del Potrón.

Eredmény, elődöntő:
Murray (brit, 3.) - Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 7:5
Federer (svájci, 2.) - Del Potro (argentin, 8.) 7:6 (7-5), 7:6 (8-6)