Vágólapra másolva!
Április 28-án ismét megkísérelheti legyőzni a 47 éves legendát, Bernard Hopkinst a WBC korábbi félnehézsúlyú világbajnoka, Chad Dawson. A fiatal amerikai elmondása szerint az előző meccsükön olyan szabálytalanságokkal szembesült, amelyekre nem volt felkészülve.

"Bár az első meccs még két menetig sem tartott, Hopkins mindent megcsinált, amire csak számítani lehet tőle" - idézte a profiboksz.hu Dawsont.

"A kedvenc kombinációja, hogy üt egy jobbost, aztán bedobja a fejét. Hosszú évekig tökéletesítette ezt a trükköt, én pedig nem tudtam rá felkészülni. Ez olyasmi, amit át kell élni, és belülről tanulmányozni, a következő meccsen azonban meglesz a fegyverem ellene, és mocskos nagy felütéseket fogok vele etetni, ha megint megpróbálja."

A tavaly októberi meccs botrányos véget ért a második menetben, amikor egy összeakaszkodás után Dawson a padlóra lökte Hopkinst. A címvédő ezután jelezte, hogy megsérült a válla, és nem tudja folytatni.


A mérkőzésvezető szerint nem történt szabálytalanság, és Dawsont hozta ki győztesenk, a WBC azonban utólag technikai döntetlenre változtatta a meccs végeredményét, így Hopkins maradt a bajnok.

"El fogom venni ezt a címét, kisöpröm ezt a vénembert a sportágból" - fogadkozott Dawson. "Nem tisztelem őt, nem érdekel, hogy már 47 éves. Pont annyira el fogom verni, mintha csak 25 lenne."