Vágólapra másolva!
Több spanyol sportolót is doppinggolással vádolt a Canal Plus nevű francia televíziós csatorna, amely fecskendővel szerződést aláíró Casillasszal és autóját vizelettel hajtó Nadallal gúnyolódott. A spanyol teniszszövetség szerint a csatorna túlment a határon, a sportminiszter jogi lépésekről beszélt.

Contadort megfosztották Tour- és Giro-győzelmétől

Nem Messiék vizeletéből derül ki a Barca titka

Több filmen is kifigurázta a szerinte doppingoló spanyol sportolókat a Canal Plus nevű tévéadó. A franciák egyik videójában Nadal megállítja autóját egy benzinkútnál, iszik egy ásványvizet, majd a tankba vizel, az autója pedig feltűnően gyorsan elhagyja a kutat.


"Engem nem aggaszt különösebben. Mindig ugyanezzel vádolnak, bizonyítékuk nincs, de magyarázatot várnak tőlem. Az egyetlen magyarázat a fejlődés iránti vágy, és a napi sok-sok órányi munka" - jelentette ki Nadal a Marca című spanyol sportlap kérdésére.

Néhány hónapja egy volt francia teniszsztár, Yannick Noah vádolta Nadalt doppingolással.

"Kevesebb pénzből többet hozunk ki, mint a franciák, tehát valamit jobban csinálunk. És ez nem tabletták kérdése" - üzent Nadal a lap hasábjain.

A Nadal-film után két nappal a Canal Plus Iker Casillast, Pau Gasolt és Nadalt ábrázolta, amint injekciós tűvel írják alá szerződéseiket.


"Ezúttal túl messzire mentek. Nem tűrhetjük többé a sportolóink lejáratását" - jelentette ki Jose Luis Escanuela, a spanyol szövetség elnöke a Tennistonic.com nevű honlapon. Hasonlóan nyilatkozott a spanyol oktatási, kulturális- és sportminiszter, José Ignacio Wert is, megjegyezve: hivatala jogi lépéseket tehet a tv-csatorna ellen.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság a héten megfosztotta a spanyol Alberto Contadort 2010-es Tour de France-győzelmétől, valamint a 2011-es Giro-sikerétől, így a Canal Plus a kerékpárost sem hagyta ki a felsorolásból, melyben a doppingdoktor néven elhíresült Eufemiano Fuentes is szerepel.