Vágólapra másolva!
Hosszú perlekedés után a 14 éves ausztrál Melissa Cookhoz került az a póló, amelyet Novak Djokovic viselt az AusOpen döntőjében, ahol közel hatórás küzdelemben győzte le Rafael Nadalt.

A mérkőzés végén Djokovic levette trikóját, és a lelátóra dobta. A póló a tinilány felé repült, de egy a közelében ülő idősebb hölgynek, Jale Rotshildnak sikerült elkapnia.

A két nő perlekedni kezdett egymással, a kislány elsírta magát, és azt állította, hogy a szerb világelső neki szánta a pólót, és egyébként is ismeri már őt, mert ahányszor csak pályára lépett Ausztráliában, minden meccsét végigszurkolta a lelátó első padsoraiból.

Rotshild asszony azonban nem volt hajlandó megválni az ereklyétől, bármennyire is kérlelte a kislány. A belgrádi és az ausztrál lapoknak is állandó témájává vált az eset, és a sportműsorokban többször is bejátszották a jelenetet, amint Djokovic a közönség felé dobja trikóját.


Végül Jale Rotshild megunta a közvélemény nyomását, és a sok névtelen fenyegetést, és az interneten licitre bocsátotta a ruhadarabot.

Erről természetesen értesült Melissa is, akinek édesanyja 5500 dollárért meg tudta végül szerezni a Djokovic pólóját. A pénzt Jale Rotshild jótékonysági célra fordítja.