Vágólapra másolva!
A hatalmas mennyiségű hótól beomlott a teteje a szarajevói Skenderija sportcsarnoknak, amely többek között az 1984-es téli olimpia műkorcsolyaversenyeinek adott otthont. Senki sem sérült meg.

Boszniában összeomlott egy sportcsarnok, miután az országban több mint egy hete esik a hó, az épület teteje pedig nem bírta el a nagy tömeget.

A Skenderija sportcsarnok éppen zárva volt, senki nem tartózkodott az épületben, azaz senki sem sérült meg, a közeli boltok ablakai azonban betörtek.

Múlt héten rekordmennyiségű, 107 centiméternyi hó esett Szarajevóban, míg a környező hegyekben ennél is több, 2,5 méternyi hullott.


A több komplexumból álló sportcsarnokot 1969-ben építették, és az 1984-es téli olimpia jégkorong- és műkorcsolyaversenyeit is itt rendezték.

Szarajevóban a mínusz 22 fokos hideg miatt nagyon nehezen tudják eltakarítani a havat, a lakókat arra kérték, hogy tisztítsák meg a hótól a házuk tetejét és a lakóhelyük környékét is. A havat teherautókkal igyekeznek elszállítani a városban, nagy mennyiséget a helyi folyó torkolatába vittek, ám a hóesés pillanatok alatt beterítette a megtisztított utcákat.