Vágólapra másolva!
Bár korábban Vitalij Klicsko cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket, a menedzsere most egyértelművé tette, az orosz nehézsúlyú bokszoló idén befejezi pályáfutását, ha Kijev főpolgármesterévé választják.

"Ha megnyeri az év végi választásokat, akkor eldől a dolog, mert senki nem lehet egyszerre nehézsúlyú világbajnok és főpolgármester" - idézte Bernd Boente menedzsert a BoxingScene.com.

A WBC nehézsúlyú világbajnoka korábban kétszer is sikertelenül próbálta meg elnyerni a főpolgármesteri pozíciót, de most több forrás szerint is nagyon jó esélye van a győzelemre.

Tavaly októberben sajtóhírek szerint az idősebbik Klicsko fívér azt nyilatkozta, hogy ideje visszavonulnia, és legfeljebb egy vagy két meccse van hátra, mivel az ukrajnai választásokra akar koncentrálni. A bokszoló azonban rögtön cáfolta, és kacsának minősítette a hírt, kijelentve, hogy meg sem fordult fejében a visszavonulás.

A sérülésekkel küzdő Klicsko legutóbb szombaton védte meg világbajnoki övét, miután sima pontozással legyőzte Derek Chisorát.