Vágólapra másolva!
Marco Antonio Rubio hivatalos tiltakozást szeretne benyújtani a Bokszvilágtanácshoz (WBC), miután a szombati, középsúlyú világbajnoki címmérkőzés után az őt legyőző Julio Cesar Chávez Jr. elmulasztotta a doppingvizsgálatot.

Negyvenhatodik profi mérkőzésén is megőrizte veretlenségét és megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) középsúlyú világbajnoki övét a mexikói Julio Cesar Chávez Jr., miután pontozással legyőzte honfitársát, Marco Antonio Rubiót.

Rubio hivatalos tiltakozást készül benyújtani a WBC-hez, elmondása szerint ugyanis a mérkőzés után a világbajnok nem adott le a doppingtesztekhez szükséges vizeletmintát, holott ezt a szervezet szabályai és a bunyósok között köttetett szerződés is előírta.

A Profiboksz.hu szerint Chávez a meccs utáni sajtótájékoztatón nem kívánt válaszolni a kérdésre, a WBC-elnök Jose Sulaiman pedig egy vállrándítás közepette csak annyit mondott: "Elfelejtettük!"

Chávezről közben a Los Angeles-i hatóságok is hírt adtak: A rendőrség állítása szerint mindössze két héttel a bokszcsata előtt hat órán át tartották benn a 25 éves bunyóst, mert ittas vezetésen kapták.