Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko szerint felért egy bűnténnyel, amit Dereck Chisora David Haye-nek mondott a Vitalij Klicsko elleni vesztes bokszmeccse után. Chisora "teljes szívből" elnézést kért az általa kavart botrányért, bár azért megjegyezte: provokálták.

Chisora már szabadlábon, Haye eltűnt

Klicsko edzője hátborzongatónak nevezte Chisorát

Eseménydús gálát varázsolt Dereck Chisora a Vitalij Klicsko elleni meccséből. A brit kihívó a mérlegelésen pofozkodott, a mérkőzés előtt köpködött, utána pedig verekedésbe keveredett David Haye-jel.

"Nincs szükségünk verekedésre, véres arcokra a sajtótájékoztatókon. Meglepődtem, és nagyon csalódott vagyok. Jól hallottam, mikor Chisora azt mondja Davidnek, hogy személyesen fogja lelőni. Egyszerűen szóhoz sem jutottam. Nem ismerem, hogy ilyenkor mit mond a törvény, de ez felért egy bűnténnyel, az ilyen dolgok a rendőrségre tartoznak. Persze mondtam Davidnek, hogy maradjon ki ebből, ne jöjjön el a sajtótájékoztatóra, különben ki fognak vele kezdeni" - mondta Vlagyimir Klicsko, aki korábban rezzenéstelen arccal fogadta, mikor Chisora leköpte.

"Szégyellem magam miatta, Chisora nem tartozik ebbe a sportágba. Nemcsak az én arcomba köpött bele, hanem minden szurkolóéba, és magába a sportágéba. Megmutatta, hogy nem tiszteli az ökölvívást, annak bajnokait, nem tiszteli se Alit, Joe Louist, se Max Schmelinget vagy Rocky Marcianót" - folytatta az ukrán, aki azzal háborította fel Chisorát, hogy újraköttette a bandázsát. "A szabályok egyértelműek, a bandázst nem lehet közvetlenül a bőrre tekerni. Pont ezt vettem észre. Nem tehetek róla, hogy Chisora még a szabályokat sem ismeri. Még azt is mondta, hogy nem akar bokszolni."

Klicsko elmondta, még nem döntött, hogy később kiáll-e majd Chisora ellen: "Először is rendezzék le Haye-jel. Én ezt nyugodtan megnézném, utána pedig döntenék. Chisora egyébként nagy nyomást gyakorolt Vitalij ellen, de a szétvert arcán jól látszik, hogy ki az egyértelmű győztes. Ráadásul, ahogy láttam, Vitalij bal kézzel nem is tudott normálisan ütni."

Chisora hétfőn este egy közleményben "teljes szívéből" elnézést kért, ugyanakkor hangsúlyozta: a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megütötték egy palackkal, azaz provokálták. A brit utólag úgy érzi, a reakciója a provokálás ellenére is sportemberhez méltatlan volt.

www.profiboksz.hu