Vágólapra másolva!
A sporttelevízió úgy értesült, hogy Balzsay Károly április közepén visszatér a ringbe. A jelenlegi egyetlen magyar profi ökölvívó-világbajnok Dimitri Sartison ellen teszi kockára a WBA nagyközépsúlyú vb-övét. A magyar bokszoló nem tudta megerősíteni az információt, de elismerte, hogy Hamburgba utazik tárgyalni.

Németországból származó információk szerint legközelebb április 20-án vagy 21-én bokszol Balzsay Károly, ha erre zöld utat kap az orvosoktól, illetve ha az Universum Box-Promotion megfelelő ajánlattal tud előállni.

A WBA nagyközépsúlyú világbajnoki trónján ülő Balzsay ellenfelének klubtársát, Dimitri Sartisont szánja a hamburgi istálló. A kazah származású Sartison Balzsay előtt volt a WBA világbajnoka, de elhúzódó sérülése miatt nem tudta megvédeni az övét, amiért Balzsay és az ukrán Kasztanov tavaly augusztusban megküzdött Donyeckben. Azt a meccset a magyar bunyós pontozással megnyerte, azt követően viszont fülműtéten esett át, továbbá gerincsérvvel is küzdött.

Egy ideig az a hír is tartotta magát, hogy vége a pályafutásának, de úgy tűnik, legalább egy meccs erejéig még visszatér.

Balzsay Károly nem tudta megerősíteni a sport1tv.hu értesülését, ugyanakkor azt elárulta, hamarosan Hamburgba kell utaznia tárgyalni, de a megbeszélés tárgyát nem közölte vele az istálló.