Vágólapra másolva!
Andy Murray nyerte a brisbane-i tenisztornát, miután a döntőben könnyedén verte Alekszandr Dolgopolovot. A világranglistán negyedik skót mindössze 66 perc alatt végzett ellenfelével, mindjárt az első héten trófeát nyerve új edzőjével, Ivan Lendllel. Az aucklandi női döntőt hátsérülés miatt feladta Flavia Pennetta, Hobarton hamar búcsúzott Arn Gréta, Czink Melinda viszont főtáblára jutott Ausztráliában.

Brisbane, férfiak, döntő:
Murray (brit, 1.) - Dolgopolov (ukrán, 3.) 6:1, 6:3

nők, döntők, szombat:
Kanepi (észt) - Hantuchova (szlovák) 6:2, 6:1

Pennetta feladta, Arn kikapott, Czink főtáblás

Flavia Pennetta hátsérülés miatt feladta a szombatról az eső miatt vasárnapra halasztott döntőt a 220 ezer dollár összdíjazású, aucklandi tornán. Ezzel a kínai Cseng Csie megszerezte negyedik WTA-győzelmét.

Auckland, döntő:
Cseng (kínai) - Pennetta (olasz, 4.) 2:6, 6:3, 2:0-nál Pennetta feladta

Arn Gréta már a nyitókörben búcsúzott a 220 ezer dollár összdíjazású hobarti versenyen. A magyar játékos vasárnap a szabadkártyás, hazai színekben versenyző Anastasia Rodionovától kapott ki két szettben.

Hobart, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Rodionova (ausztrál) - Arn Gréta 6:4, 7:5

Czink Melinda a harmadik meccsét is megnyerte a sydney-i torna selejtezőjében, így feljutott a 32-es főtáblára. Czink az első fordulóban a dél-afrikai Chanelle Scheepersszel találkozik majd.

Sydney, selejtező, 3. forduló:
Czink - Danilidu (görög) 6:7 (5-7), 6:4, 6:4

főtábla, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Dokic (ausztrál) - Holland (ausztrál) 6:0, 6:0
Safarova (cseh) - Ivanovic (szerb) 7:6 (7-5), 6:2