Vágólapra másolva!
A férfiaknál kialakult a Rafael Nadal-Roger Federer elődöntő az ausztrál nyílt teniszbajnokságon A nőknél a címvédő Kim Clijsters magabiztos játékkal legyőzte a világelső Caroline Wozniackit a negyeddöntőben.

A nőknél a tavalyi győztes belga játékos két szettben verte meg a világelsőségét a torna után elveszítő dán ellenfelét. A négy között a fehérorosz Viktorija Azarenka vár rá, aki három játszmában nyert a lengyel Agnieszka Radwanska ellen.

A férfiaknál a négyszeres győztes Roger Federer három játszmában nyert az argentin Juan Martin del Potro ellen a negyeddöntőben. A harmadik helyen kiemelt svájci játékosnak a keddi volt a pályafutása ezredik mérkőzése. Az előzetesen nagy csatának ígérkező összecsapást végül rendkívül könnyedén, kevesebb mint két óra alatt hozta a sorozatban 31. Grand Slam-negyeddöntőjében pályára lépő korábbi világelső, aki a 2009-es US Open fináléjában éppen del Potróval szemben maradt alul.

A 16-szoros Grand Slam-győztes Federer az elődöntőben a spanyol Rafael Nadallal játszik, akit az első két szettben nagyon megszorított a cseh Tomas Berdych. Nadal azonban lassan felőrölte ellenfelét, és négy szettben győzött.

Eredmények, Australian Open:
férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 3.) - Del Potro (argentin, 11.) 6:4, 6:3, 6:2
Nadal (spanyol, 2.) - Berdych (cseh, 7.) 6:7, 7:6, 6:4, 6:3

a másik ágon:
Djokovic (szerb, 1.) - Ferrer (spanyol, 5.)
Murray (brit, 4.) - Nisikori (japán, 24.)

női egyes, negyeddöntők:
Clijsters (belga, 11.) - Wozniacki (dán, 1.) 6:3, 7:6
Azarenka (fehérorosz, 3.) - A. Radwanska (lengyel, 8.) 6:7, 6:0, 6:2

a másik ágon:
Makarova (orosz) - Sarapova (orosz, 4.)
Errani (olasz) - Kvitová (cseh, 2.)