Vágólapra másolva!
Túl van élete első alpesi sí Világkupa-futamán Farkas Norbert, aki a schladmingi műlesikló versenyen 45 ezer néző előtt állt rajthoz, és bár kiesett, elégedett a teljesítményével.

"Három napig megállás nélkül szakadt a hó, így a nagyon nehéz, meredek pályán a viszonyok nem voltak a legmegfelelőbbek" - mondta a 19 éves versenyző az [origo]-nak eljuttatott közleményben. "Negyven-ötven ezer ember közé bemenni fantasztikus érzés volt. A szervezők nagyon igyekeztek, hogy minél jobb feltételeket teremtsenek, sokat locsolták a pályát, így próbálták elérni, hogy minél jobb állapotban legyen, de mire én sorra kerültem, óhatatlanul kialakultak rajta a kádak."

A 2014-es szocsi olimpiai indulásról álmodozó Farkas elmondta, hogy három kapu kellett ahhoz, hogy hozzászokjon a pályához. "Hihetetlenül nehéz pálya volt, ilyen körülmények között nemhogy nem versenyeztem még, de még csak nem is edzettem. Az első három kapu megtétele alatt hozzászoktam a pályához, utána egy ideig nagyon jól ment a csúszás. Sajnos a közepénél egy kaput nem tudtam bevenni, és kiestem, de így is elégedett vagyok. Kicsit félelmetes volt, amikor a rajtnál vagy kétezren nézték, mit teszek, csak azt sajnálom, hogy nem tudtam beérni a célba, hogy megtudjam, milyen érzés tízezrek előtt áthaladni a vonalon."

A versenyt a hazaiak kedvence, az osztrák Marcel Hirscher nyerte meg.