Vágólapra másolva!
Január 17-én ünnepelte hetvenedik születésnapját minden idők egyik legnagyobb ökölvívója, Muhammad Ali. A nehézsúlyú vb-övet háromszor is megszerző Alit az Egyesült Államok exelnöke, Bill Clinton is méltatta a BBC televíziójában.

"Egyszerre vitt színházat, tánclépéseket és erőt az ökölvívásába. Valami egészen különlegeset hozott. És ezután az egészet kockára tette, mikor fellépett a vietnami háború ellen, egy elég mulatságos megjegyzéssel, ami akár tönkre is tehette volna. De ez nem történt meg, hiszen mindenki látta, hogy őszintén beszél és vállalta a büntetést is a kijelentése miatt. Ezzel az idők folyamán még több rajongóra tett szert" - fogalmazott Clinton.

"Ahogy a betegségét kezeli, az is része a benne lakozó bátorságnak, amit én csodálok benne, mióta ismerem. Biztos, hogy óriási megpróbáltatás volt neki felvinni és meggyújtani az olimpiai lángot, mikor ennyire remeg a keze, de ő ezt is megcsinálta."

A volt elnök szerint Alinak a közszereplést sem könnyű vállalnia: "Szintén hatalmas bátorságot igényel tőle újra és újra megjelenni a nyilvánosság előtt, így, hogy már nem lehet az, aki régen. Ő egy nagyon különleges ember. Az óriási erkölcsi tartás, ami idős emberként is benne van, nagyon megérintett engem, ahányszor csak az elmúlt években találkoztam vele. Ahogy a Parkinson-kórral megbirkózik, talán még több bátorságot igényel tőle, mint mikor fiatal korában kockára tette a testét, a fejét, és az agyát az ökölvívás kőkemény világában."

www.profiboksz.hu