Vágólapra másolva!
A harmadik helyen végzett az olaszországi Cortina d'Ampezzóban rendezett szuper-óriásműlesikló viadalon Tina Maze. A szabálytalan alsónemű-használattal megvádolt szlovén világbajnok a dobogón állva megmutatta melltartóját, amelyen azt üzente: "Semmi közötök hozzá!"

Tina Mazét, a szlovénok kétszeres olimpiai ezüstérmes és világbajnok síelőnőjét svájci vetélytársai azzal vádolták meg, azért tud sikereket elérni, mert szabálytalan alsóneműt visel a síruhája alatt.

A svájciak azt állítják, Maze gumiból készült alsóneműt visel, amely kevésbé ereszti át a levegőt, így kisebb a légellenállása, és gyorsabban csúszik lefelé a lejtőn. A szabály szerint a síruha egy négyzetméterének másodpercenként harminc liter levegőt kell áteresztenie.

A hírek szerint a nemzetközi szövetség megvizsgálta az alsóneműt, és bár nem találta szabálytalannak, nem ajánlotta annak viseletét.

Maze a vasárnapi, Cortina d'Ampezzóban rendezett szuper-óriásműlesikló viadalon a harmadik lett az amerikai Lindsay Vonn, illetve a német Maria Höfl-Riesch mögött. A dobogón állva váratlanul megmutatta a melltartóját, amelyen az állt: "Not your business", azaz "Semmi közötök hozzá!"

Eredmény, női szuper-óriásműlesiklás (Cortina d'Ampezzo):
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:26.16 p
2. Maria Höfl-Riesch (német) 1:26.77
3. Tina Maze (szlovén) 1:27.02

A szakági Vk állása 4 verseny után (még 3 van hátra): 1. Vonn 313 pont, 2. Fabienne Suter (svájci) 226, 3. Anna Fenninger (osztrák) 213

Az összetett Vk állása 16 verseny után (még 23 van hátra): 1. Vonn 884 pont, 2. Maze 593, 3. Marlies Schild (osztrák) 540