Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic három szettben nyert az ukrán Alekszandr Dolgopolov ellen a US Open 4. fordulójában, és ezzel sorozatban hatodszor jutott a legjobb nyolc közé a New York-i tornán. Roger Federer is simán továbbjutott, az egykori világelső nyolcvan perc alatt lerendezte az argentin Juan Monaco elleni meccset.

Federer alig valamivel éjfél előtt kezdte a meccsét, de nem sokat vacakolt, tizenkét perc alatt 5:0-s vezetésre tett szert, majd hat perccel később egy nullára nyert adogatójátékkal be is söpörte az első szettet.

A másodikban rögtön az elején, majd 4:2-nél is elvette ellenfele adogatását, és 6:2-vel tudta le a játszmát. A harmadik még simább volt, a rengeteg ki nem kényszerített hibát elkövető Monaco gémet sem fogott, Federer pedig a győzelemmel megváltotta a jegyét a nyolc közé, ahol Jo-Wilfried Tsongával játszik majd. A francia idén már kétszer is legyőzte Federert - az egyik Wimbledonban volt -, és most nagyot kellett harcolnia ahhoz, hogy eljusson a negyeddöntőbe, az amerikai Mary Fish ellen szetthátrányból fordított, amihez az is hozzájárult, hogy ellenfele combja a negyedik szettben meghúzódott.

A világelső Novak Djokovic az első szettben eléggé megizzadt az ukrán Alekszandr Dolgopolov ellen, de a majdnem 30 percig tartó rövidítésben végül négy szettlabdát hárítva kerekedett ellenfele fölé. A folytatás már jóval simább volt, a negyeddöntőben Djokovic honfitársával, Tipsareviccsel találkozik.

A női világelső is negyeddöntős, pedig a 2004-es győztes Szvetlana Kuznyecova két játékra volt attól, hogy kiejtse Caroline Wozniackit, de hiába vezetett 4-1-re a második játszmában, a szőke dán megmentette a szettet, aztán a harmadikban tarolt.

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Dolgopolov (ukrán, 22.) 7:6 (16-14), 6:4, 6:2
Federer (svájci, 3.) - Monaco (argentin) 6:1, 6:2, 6:0
Tsonga (francia, 11.) - Fish (amerikai, 8.) 6:4, 6:7 (5-7), 3:6, 6:4, 6:2
Tipsarevic (szerb, 20.) - Ferrero (spanyol) 7:5, 6:7, 7:5, 6:2

női egyes, nyolcaddöntő:
Wozniacki (dán, 1.) - Kuznyecova (orosz, 15.) 6:7 (6-8), 7:5, 6:1
Petkovic (német, 10.) - Suárez Navarro (spanyol) 6:1, 6:4