Vágólapra másolva!
Felpaprikázta Serena Williamst egy játékvezetői döntés a US Open döntőjében. Az amerikai egy hangos kiáltással megzavarta ellenfelét, büntetőpontot kapott érte. Furcsa módon az ítélet még jót is tett az amerikainak: felpörgött, egy ideig jobban játszott, ám ezen a napon nem volt esélye Samantha Stosur ellen.

Stosur meglepte Serena Williamst a US Open női döntőjében

Serena Williams meglepően simán kikapott Samantha Stosurtól a US Open női döntőjében. A második szett elején az ausztrál bréklabdához jutott, amikor Williams egy hatalmas tenyerest ütött, egyben egy hatalmas "C'mon"-t kiáltott, még mielőtt ellenfele elérte volna a labdát.

A játékvezető, Eva Asdaraki szándékos akadályozásért azonnal megbüntette a háromszoros bajnokot, aki persze vitatta az ítéletet.

"Nem te toltál ki velem legutóbb is? Ez nagyon nem menő" - morogta Williams Asdarakinek, utalva a 2009-es elődöntőre, ahol Kim Clijsters ellen történt hasonló. Ezzel együtt nem tehetett semmit az amerikai, a pont az ausztrálé lett, ahogy a játék is.


Az ítélet ugyanakkor még jót is tett Williamsnek, akit egy időre legalább felpörgetett a düh, sikerült visszabrékelnie, ám összességében ezen a vasárnapon tehetetlen volt Stosurral szemben.

Stosur az első ausztrál, aki Margaret Court 1973-as győzelme után bajnok lett a US Openen. A New York-i mérkőzés egy óra tizenhárom percig tartott.

US Open, női egyes, döntő:
Samantha Stosur (ausztrál, 9.) - Serena Williams (amerikai, 28.) 6:2, 6:3