Vágólapra másolva!
Megfeszített tempóban dolgozik a technikai személyzet két nappal a kajak-kenu világbajnokság rajta előtt Szegeden, a szervezők a Honvédség segítségét kérték a munkához. Közben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre megérkezett a résztvevők legnagyobb csoportja - írja a vébé hivatalos honlapja.

A technikai személyzet megállás nélkül dolgozik azért, hogy a nézők már szerdától zavartalanul szurkolhassanak a Maty-éren. Épül a tribünnel szembeni osztószigeten a hatalmas, 64 négyzetméteres kivetítő, amelyhez több tonna alkatrészt úsztatott be a partról a Magyar Honvédség szentesi műszaki csapata. "A sokat látott katonák szerint ennél is nagyobb bravúr volt, amikor az általuk épített pontonhídon átgurult a közel 50 tonnás daruskocsi, amely a helyére tette a pókkamerát tartó hatalmas oszlopokat" - mesélte a munkálatokról Sztaics István, a világbajnokság technikai igazgatója.

Közben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre megérkezett a versenyzők legnagyobb csoportja. A szervezőbizottságnak hétfőn több mint 450 ember eljutását kellett biztosítania Szegedre. Éppen ezért saját információs pultnál fogadják folyamatosan a hostessek a Budapesten landoló versenyzőket, és ültetik fel őket a Szegedre induló buszokra.

A szegedi pálya és az épülő kivetítő a vízről