Élő:
Vágólapra másolva!
Egy romániai hotelben támadás ért egy magyarországi kerékpáros edzőt és tanítványát. A tréner versenyzője, Nagy Enikő elmondta, a támadás azért érte őket, mert magyarul beszéltek - adta hírül kedden a Szatmári Friss Újság.

A romániai magyar napilap beszámol arról, hogy a Szatmár megyei Egri településen született, de Budapesten élő Nagy Enikő kerékpáros hétfőn reggel hazalátogatott, elkísérte őt magyarországi edzője, az ötvenkilenc éves M. Gábor is.

Hajnali öt órakor érkeztek meg a szintén Szatmár megyei Batizra, ahol egy helyi hotelben foglaltak szobát. A sportoló - aki az incidens kapcsán később maga kereste fel a romániai magyar lapot - elmondta, a szálloda parkolójában még egy darabig az autóban maradt edzőjével beszélgetni, amikor rájuk szólt a parkolóőr, hogy menjenek fel a szobájukba, mert ő lefeküdne.

Be is mentek a szálloda előcsarnokába - közölte a sportoló -, hogy ott folytassák a társalgást, akkor viszont a tulajdonos szólt rájuk, hogy menjenek szobájukba, és ne beszélgessenek magyarul.

Ekkor kérték a panaszkönyvet, és hívni akarták a rendőrséget, de nem tudták a megfelelő telefonszámot. Erre a tulajdonos lekapcsolta a villanyt, fegyvert rántott elő, és rászegezte az edzőre - állítja a sportoló, aki szerint a szállodatulajdonos el is sütötte a fegyvert, de nem találta el a magyarországi edzőt.

A lap a Szatmár megyei rendőrség közleményéből is idéz, amely szerint egy nézeteltérés miatt két férfi között vita alakult ki, majd az egyik fegyvert rántott és függőleges irányban adott le lövést. A rendőrség a kivizsgálás után állapíthatja meg, hogy pontosan mi okozta a konfliktust - olvasható a közleményben.

A lap szerint a szállodatulajdonos állítólag egy gumilövedékes pisztollyal lőtt, és fegyvertartási engedéllyel is rendelkezett.

Nagy Enikő a Kolozsvári Akarat SE kerékpárosa, de többnyire Budapesten, jelenlegi lakhelyén edz. Tavaly a román országos bajnokságon az időfutam során elütötte egy autó, ám másnap sérülései ellenére rajthoz állt az országúti számban, ahol megvédte bajnoki címét. Nagy eséllyel pályázik a londoni olimpiára való kijutásra is.