Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári Attila pozitív doppingtesztet produkált a cselgáncs Hungária Kupán, ezt maga a sportoló ismerte el a Nemzeti Sportnak. A 73 kg-os súlycsoportban a versenyen aranyérmet szerzett Ungvári ugyanakkor nem tudja, hogy miért lett pozitív a teszt, mert nem doppingolt.

Hétfőn Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője bejelentette, hogy a budapesti versenyen február 12-én egy magyar cselgáncsozó pozitív doppingmintát adott le. A Magyar Judo Szövetség keddre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben, a Nemzeti Sport ugyanakkor kiderítette, hogy Ungvári Attila a meg nem nevezett sportoló.

"Úgyis megtudná előbb vagy utóbb, igen, az enyém a minta. Fogalmam sincs, mi lehet benne, tiszta a lelkiismeretem. Nem vagyok betegeskedő, nem szedtem semmit" - kezdte az Eb-bronzérmes Ungvári Attila (képünkön jobbra). "Múlt csütörtökön tudtam meg, hogy pozitív lett a minta, rögtön kértük a B-próba elvégzését. Próbálok nem erre gondolni, de minden a dzsúdóhoz köt, folyamatosan jár az agyam, mindig ide lyukadok ki. Nem tudok egyetlen okot sem mondani, ami miatt pozitív lehet a minta."

A Nemzeti Sport információi szerint olyan öltözői pletyka is napvilágot látott már, amely szerint beletettek valamit a sportoló italába.

A Hungária Kupa döntőjében Ungvári Attila a testvérével, Ungvári Miklóssal mérkőzött volna meg, aki azonban sérülésre hivatkozva visszalépett, így Attila nyerte meg a versenyt.