Vágólapra másolva!
A 2007-es Tour de France-on doppingvétség miatt visszaléptetett Michael Rasmussen elárulta, azért hazudott a hollétéről, hogy a feleségét félrevezesse.

Rasmussen 2007-ben vezette az összetettet a Tour de France-on, amikor csapata, a Rabobank visszaléptette, mert a dán versenyző júniusban nem jelent meg több doppingvizsgálaton.

Rasmussen az esetet megelőzően többször is figyelmeztetést kapott a nemzetközi szövetségtől (UCI) és a dán doppingellenes ügynökségtől (ADD), hogy a véletlenszerű ellenőrzéseket nem segíti elő, ugyanis nem közli előre három hónappal, hol fog tartózkodni.

A Rabobank el is bocsátotta Rasmussent, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a versenyző nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy hol tartózkodott a Tourt megelőzően, illetve nem ott volt, ahol a kitöltött papírok szerint lennie kellett volna. A kétéves eltiltással sújtott Rasmussen saját állítása szerint felesége hazájában, Mexikóban volt, de az olasz RAI TV kommentátora látta őt Olaszországban.

2007 novemberében Rasmussen elismerte, hogy hazudott, és mégsem Mexikóban volt júniusban, most pedig elárulta, azért hazudott, mert nem akarta, hogy felesége megtudja, hol tartózkodik.

"Olaszországban voltam, de nem a saját házamban laktam" - nyilatkozta a dán bringás, akinek a Garda-tónál van háza, de az előbbi mondata alapján, és mert félrevezette a feleségét, valószínűleg egy másik nőnél töltötte az idejét. Erre a kapcsolatra és a Tour-botrányra majdnem ráment a házassága, azt mondja, fia, Milo miatt kezdték újra a feleségével. Visszatérése óta Rasmussen a Christina Watches-Onfone csapatnál versenyez, amely pár év múlva szeretne a legkomolyabbak csapatok közé kerülni.