Vágólapra másolva!
A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon elutasította a Magyar Sárkányhajó Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elleni keresetét, amelyben a sárkányhajósok arra kérték a bíróságot, hogy állapítsa meg: az MKKSZ nem jogosult országos sportági szakszövetségként sárkányhajó-szakágat működtetni. Az ítélet nem jogerős.

Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára a bíróság ítélete után megjegyezte: "A sárkányhajó a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) hivatalos szakága, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a SportAccord is elismer. Az ICF sárkányhajó-szakágának magyarországi képviseletét az MKKSZ alapszabályában rögzített módon gyakorolja. Az MKKSZ a sárkányhajó-szakágban minden évben bajnokságot rendez, ebben a szezonban pedig már másodszor szervezte meg a sárkányhajó-roadshow-t, amelynek szabadidős futamain az ország több településén sok ezren vettek részt."

Schmidt szerint a sportág hazai népszerűségét nagyban növelte, hogy 2010-ben Szegeden rendezhette meg a kajakszövetség a sárkányhajó-világbajnokságot.

"Az MKKSZ ugyanúgy, ahogy eddig, továbbra sem zárkózik el attól, hogy a sportág fejlődése érdekében együttműködjön olyan szervezetekkel, amelyek a sárkányhajó-szakág fejlesztését és további népszerűsítését tűzték ki célul" - tette hozzá a főtitkár.