Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko többször kijelentette már, hogy öccse, Vlagyimir után ő is le szeretné győzni a nehézsúly korábbi WBA-világbajnokát, David Haye-t. A 30 éves brit szerint a 40 éves ukrán - aki múlt szombaton Tomasz Adameket technikai KO-val legyőzve hetedszer is megvédte WBA-övét - nem lesz elég bátor ahhoz, hogy kiálljon ellene, de ha mégis, akkor nyugdíjba küldi, ígéri Haye.

"Ki fogom ütni, összetöröm az állát, ha úgy kitartja, mint Adamek ellen tette" - idézte a Profiboksz.hu David Haye-t, aki hozzátette: még mindig nem tudja elképzelni, hogy Vitalij Klicsko elég bátor lesz ahhoz, hogy kiálljon ellene.

"Ha mégis megteszi, garantálom, hogy nyugdíjba küldöm. Soha többet nem fog kesztyűt húzni, és így minden idejét a politikának tudja majd szentelni. Egymagam nagyobbat ütök, mint a két Klicsko együttvéve. Sokkal gyorsabb, ügyesebb vagyok náluk, és jóval nehezebb eltalálni, mint őket" - nyilakozta Haye, aki július 2-án pontozással kikapott Vlagyimir Klicskótól.

Vitalij Klicsko még az Adamek elleni meccs előtt, július 22-én arról beszélt, hogy ami az öccsének nem sikerült - kiütni Haye-t - , azt ő szeretné megtenni. "Megsemmisítem Haye-t. Ha kiáll ellenem, egy dolgot megígérek: a padlón fogja végezni és megkérdezem majd tőle, 'Ezúttal mi a kifogásod? Haye azt mondta, el volt törve a kislábujja, mikor kikapott Vlagyimirtől, de akkor már nem fog magyarázkodni, mikor én a padlóba döngölöm. A legfőbb ok, amiért ellene akartunk bokszolni, a világbajnoki címe volt, de ezúttal más, személyes okból szeretnék vele összecsapni."

Júliusi győzelme után Vlagyimir Klicsko némán alázta Haye-t:


Klicsko szerint Haye mocskos dumája világhírű, de most már fizetnie kell azért, amiket összehordott. "A meccsek után általában összehaverkodunk az ellenfelekkel, minden más bunyóst tisztelek, hiszen ugyanazt a munkát végezzük. David Haye viszont, ahogy a szövegeiből lejön, nem tisztel bennünket, tehát mi sem úgy vélekedünk róla, ahogy a többi ellenfelünkről" - mondta az idősebbik Klicsko fivér.