Vágólapra másolva!
David Tua a hétvégén Monte Barrett-től szenvedett pontozásos vereséget. A korábbi világbajnoki nehézsúlyú bokszoló a promótere szerint ezzel elbukott egy Vitalij Klicsko elleni címmeccset is.

Tua a pályafutását egyengető Cedric Kushner szerint kiállhatott volna a WBC-övet birtokló ukránnal: "Nem akarom elhallgatni az igazságot, ez egy nagyon jelentős vereség volt, mivel megvolt a lehetőségünk egy Klicsko elleni mérkőzésre, ami most elúszott, és valószínűleg nem fog egyhamar ismét felmerülni. Le kell ülnünk Daviddel és átbeszélni a jövőt."

Tua tudja, hogy későn kapcsolt rá a Barrett elleni meccsen, de állítja, korábban nem tudott váltani: "Szerintem jó munkát végeztem, bár nem az utolsó menetekben kellett volna rátennem egy lapáttal. Egyszerűen nem tudtam nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. Saját magamnak viszont sokat bizonyítottam ezen az estén, hiszen már a korai menetekben felszakadtam és nem tudtam, hogyan kell ezt kezelni, mivel ez az első ilyen esetem a pályám során, és ami ekkor hirtelen eszembe jutott, hogy Most már egy harcos vagy haver, üdv a boksz világában!"

Forrás: Profiboksz.hu