Vágólapra másolva!
Petrányi Zoltán nem érti, hogy miért vonják kétségbe a szurkolók Balzsay Károly győzelmét. A korábbi nehézsúlyú magyar bajnok ökölvívó szerint Balzsay egyértelműen megnyerte az ukrán Sztaniszlav Kastanov elleni meccset, így jogosan szerezte meg a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét.

"Nem terveztem, hogy én is nyilatkozom Karcsi mérkőzéséről, de a fórumokon olvasott hozzászólások miatt egyszerűen nem bírom ki, hogy ne közöljem a véleményemet" - mondta a Profiboksz.hu-nak az ökölvívóberkekben csak Csepiként ismert Petrányi, aki a helyszínen nézte meg Balzsay meccsét.

"Visszaérve a hotelbe örömmel ültem le a gép elé, mert kíváncsi voltam a magyar oldalakon a hozzászólók örömhangulatára. Megrökönyödve olvastam két különböző bokszoldalon is a hozzászólásokat, nem értem, miért beszélnek az év csalásáról. Mi azóta már többször is átbeszéltük a mérkőzés mozzanatait különböző szakemberekkel, nem csak magyarokkal, és mindannyian egyértelműen, szoros mérkőzésen, de Karcsit láttuk jobbnak."

Petrányi szerint a ringen kívül, egy nézőnek máshogy jöhet le az, ami valójában a kötelek között történik.

"Tudom, hogy vannak olyan szituációk a ringben, amikor a talált ütések darabszáma nem azt a képet tükrözi, amit nézői szemmel lát valaki. Gondolom, az idegen pálya hátrányait mindenki ismeri, aki rendszeresen néz bokszmeccseket, Karcsi Ukrajnában bokszolt egy ukrán ellen, épp ezért úgy gondolom, hogy a bírók döntése is minket igazol. Ettől függetlenül, amint lesz lehetőségem, megnézem a meccs felvételét, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit láthattak az otthoni fórumozók."

Forrás: AFP

Petrányi a negyediktől kezdve feljegyzett magának minden menetet, s ezt elküldte a Profiboksz.hu-nak. A korábbi háromszoros magyar bajnok így látta a meccset a helyszínről:

4. menet: "Nálam simán vezet Karcsi. A közönség csendben van."
5. menet: "Ez is Karcsié, iskolaboksz. Eddig csak az első menet ment el. Karcsi egyre magabiztosabb!"
6. menet: "Több ütés volt, szerintem Karcsi többet talált, de a végén kapott egy nagy, tiszta ütést."
7. menet: "Sok ütés, nyílt csata. Nem tudom, de inkább Kastanové volt."
8. menet: "Sok ütés volt. Nem tudom, nem láttam mindent, mert díszvendégek érkeztek, és pont előttem ültek le."
9. menet: "Iskolaboksz, simán Karcsié."
10. menet: "Több ütés oda-vissza, de egyértelműen Karcsié."
11. menet: "Karcsi egy horog után megbillent a menet elején. Aztán összeszedte magát, de az ukráné a menet."
12. menet: "Karcsi megnyerte nálam. Hatalmas menet volt."