Vágólapra másolva!
Jamaicai sajtóértesülés szerint ismét doppingvétségen érték Steve Mullingst, a szigetország világbajnok vágtázóját.

A Gleaner című napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a 29 éves atléta szervezetében június végén, a nemzeti bajnokságon találtak tiltott anyagok elfedésére szolgáló szert. A jamaicai szövetség és a doppingellenes bizottság (JADCO) nem kommentálta a hírt, utóbbi szervezet igazgatója, Patrece Charles-Freeman úgy reagált, túl korai még bármit is mondania.

A 2009-es vb-n a 4x100-as váltóval diadalmaskodó Mullingst 2004-ben kétéves eltiltással sújtották tiltott teljesítményfokozó használata miatt, idén pedig 100 és 200 m-en is éremesélyesnek számított az augusztus 27-én kezdődő tegui világbajnokságon.

A hosszabbik sprinttávon megnyerte hazája bajnokságát, míg 100-on a világ idei harmadik legjobb idejével rendelkezik (9,80 mp).


Az elmúlt négy évben harmadszor fordult elő, hogy világverseny előtt jamaicai atléták bukjanak meg a doppingvizsgálaton. A 2008-ban a sprinter Julien Dunkley nem indulhatott a pekingi olimpián, 2009-ben pedig öt jamaicai - köztük a Usain Bolt edzőtársának számító Yohan Blake - produkált pozitív tesztet.

Amennyiben Mullingsról bebizonyosodik, valóban doppingolt, örökre eltilthatják a versenyzéstől.