Vágólapra másolva!

"Nagy reccsenést hallottam" - Bor Barna sérülés miatt feladta a cselgáncsvébét

A +100 kilós Bor Barna vállsérülés miatt visszalépett, így hetedikként zárt, a magyar küldöttség pedig két bronzéremmel fejezte be szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A kétszeres Eb-második dzsúdós szombaton az Amerikai Szamoáról érkezett Anthony Liu, az argentin Orlando Baccino, a szlovén Matjaz Ceraj legyőzése, illetve a négyszeres világbajnok francia Teddy Rinertől elszenvedett vereség után az orosz Alekszandr Mihajlinnal csapott volna össze a vigaszágon. A találkozót azonban nem rendezték meg, mivel Bor Barna a Riner elleni meccsen ráesett a vállára, és nem tudta folytatni a küzdelmet.

"Esés közben a könyököm ért le először, a vállam pedig felcsúszott. Nagy reccsenést hallottam, és azóta is rettenetesen fáj" - nyilatkozta a bemelegítőteremben Bor az MTI-nek. "Nagyon remélem, hogy semmi komoly, mert elegem van a sérülésekből. Jó formában voltam, úgy érzem, a bronzmeccsig eljutottam volna, de egy kézzel nem lehet dzsúdózni. Ami Rinert illeti, ő egy külön kategória most, nagy pech, hogy vele kerültem egy ágra. A többiek közül a kubaival jót meccseltem Brazíliában, az orosz is meglett volna, a németet és a dél-koreait is vertem már meg, de Teddyt most nem lehet legyőzni."

A Bor legyőző francia Riner lett a cselgáncstörténelem első ötszörös férfi világbajnoka, miután az aranyéremig meg sem állt. A mindössze 22 éves, 204 centis és 130 kilós óriás - aki olimpiai bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok is - volt 2007-ben a sportág legfiatalabb világbajnoka, Rióban ugyanis 18 évesen és 5 hónaposan győzött.

A nőknél a szintén nehézsúlyú kínai Tung Ven már hatodszor állhatott a dobogó tetejére, ezzel utolérte az örökrangsorban a belga Ingrid Behrmanst. Az összesített lista élén a japánok legendás dzsúdósa, Rioko Tani áll hét vb-arannyal.

Szintén szombaton a 100 kg-os Hadfi Dániel és Farkas Bálint korán búcsúzott.

Mivel a vasárnapi csapatversenyben a magyarok már nem lesznek érdekeltek, a 13 tagú küldöttség két bronzéremmel zárta a vb-t: kedden Csernoviczki Éva (48 kg), pénteken pedig Mészáros Anett (70) állhatott a dobogó legalsó fokára. A két bronzéremmel a magyarok a 13. helyen végeztek az éremtáblán.

eredmények:
férfiak, 100 kg:
1. Tagir Hajbulajev (Oroszország)
2. Makszim Rakov (Kazahsztán)
3. Lukas Krpalek (Csehország) és Irakli Cirekidze (Grúzia)

+100 kg:
1. Teddy Riner (Franciaország)
2. Andreas Tölzer (Németország)
3. Kim Szung Min (Koreai Köztársaság) és Alekszandr Mihajlin (Oroszország)

nők, +78 kg:
1. Tung Ven (Kína)
2. Csin Csien (Kína)
3. Jelena Ivascsenko (Oroszország) és Szugimoto Mika (Japán)