Vágólapra másolva!
Szinte végig beszakadt dobhártyával bokszolta végig az ukrán Sztaniszlav Kastanov elleni meccset Balzsay Károly, és szerezte meg a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A magyar bunyós az [origo]-nak elmondta: nem foglalkozik a "jól értesült" fórumozók vádjával, amely szerint bundameccsen győzött.

"Az utóbbi időben sokszor megfordult a fejemben, hogy abbahagyom a bokszot, de a sok nehézség ellenére kitartottam, és a péntek esti meccs engem igazolt" - kezdte Balzsay Károly a Donyeckben aratott pontozásos győzelme után.

"A második menetben nagyon megrémültem, mert beszakadt a dobhártyám. Szinte semmit nem hallottam, érdekes volt ilyen csendben végigbokszolni a meccset."

Több fórumon is azzal vádolták meg a szurkolók Balzsay klubját, az Universumot, hogy megvette a meccset a magyar bunyósnak, többen Kastanovot látták jobbnak, de Balzsayt nem érdeklik ezek a vélemények.

"Teljesen mindegy, hogy mit csinálok, hogyan nyerek, mindig lesznek jól értesült szurkolók, akik mindent jobban tudnak" - fogalmazott ironikusan az ökölvívó.

"Nem akarok ezzel foglalkozni. Engem csak az érdekel, hogy elutaztam több mint kétezer kilométert, Ukrajnában egy veretlen ukrán ellenféllel bokszoltam, és megcsináltam, amiért kimentem."