Vágólapra másolva!
A dánok és az észtek legyőzése után az oroszok ellen is nyert a férfipárbajtőr-csapat, ezzel bejutott a döntőbe, ahol a franciákkal csap össze.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású válogatott a hiányos 32-es táblán még nem lépett pástra a hétfői versenyben, majd hét tussal verte a 16 között a dánokat, a negyeddöntőben pedig az észteket.

Boczkóék az elődöntőben is nyertek, két találattal bizonyultak jobbnak az oroszoknál. Ez az alakulat két éve ilyen összeállításban volt Európa-bajnok, tavaly pedig szintén elsőként zárt, de akkor Rédli helyén Pádár Tamás vívott. Ezúttal az elődöntőben Boczkó és Imre három asszóban lépett pástra, a kétszer vívó Rédli helyére pedig az utolsó körre beállt Somfai.

eredmények, a 16 között:
Magyarország - Dánia 45-38

a negyeddöntőben:
Magyarország - Észtország 45-38

az elődöntőben:
Magyarország - Oroszország 45-43

A nőitőr-csapat a lengyelek ellen kezdte a napot, és minden érintett tisztában volt vele: a továbbjutás sokat érhet az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

A magyarok képesnek tartották magukat arra, hogy kiharcolják a győzelmet, mivel korábban is szoros mérkőzéseket vívott a két ország válogatottja. Igaz, az esetlegesen kiharcolt előnyöket Sylwia Gruchala a végére általában ledolgozta...

Ezúttal viszont ez nem jött össze neki, az utolsó asszóra szűk (38-36) előnnyel pástra lépő Mohamed 7-4-re verte a lengyelek legjobbját. Előzőleg a magyarok jelentős vezetéshez jutottak, és most még az is belefért, hogy a nyolcadik párban Anna Rybicka egy 9-3-as menettel jelentősen faragott a lengyelek addigi hátrányából.

A magyarok a lengyelek bravúros legyőzése után simán kikaptak az oroszoktól, akik az olaszokkal vívnak majd a döntőben. Az oroszok elleni csatát Mohamed, Varga és Kreiss kezdte, majd a végén beállt Knapek.

eredmények, negyeddöntő:
Olaszország - Nagy-Britannia 39-34
Németország - Franciaország 36-32
Magyarország - Lengyelország 45-40
Oroszország - Ukrajna 39-27

elődöntő:
Olaszország - Németország 45-24
Oroszország - Magyarország 45-22