Vágólapra másolva!
A közel 120 kilósan mérlegelő Derek Chisora nem bírta Tyson Fury tempóját a brit bokszrangadón. Fury megőrizte hibátlan mérlegét, és közelebb került egy Vlagyimir Klicsko elleni címmeccshez.

Szombaton késő este a londoni Wembley-ben tette kockára Brit és Nemzetközösségi nehézsúlyú bajnoki címeit Derek Chisora, a hozzá hasonlóan makulátlan mérleggel rendelkező, jól csengő nevű, de a szakértők által korábban sok kritikával illetett Tyson Fury ellen.

A szigetországban nagy felhajtással beharangozott találkozót Fury kezdte jobban, aki elvitte a nyitó menetet, de a rekordsúllyal (118,4 kilo) mérlegelő Chisora a következő percekben pár keményebb ütéssel visszajött a meccsbe, azonban ahogy az később kiderült, ennél sokkal nagyobb ellenállásra már nem volt képes.

Fury fokozatosan fölénybe került, és az összecsapás második felére elfáradó Chisora már csak pár rövid fellángolásra volt képes. Tizenkét menetet követően a pontozók végül nagy arányban és egyhangúan Furyt látták jobbnak (117-112, 117-112, 118-111), aki a címszerzések és hibátlan rekordjának (15 győzelem, ebből 10 ko/tko siker) megőrzése mellett bónuszként valószínűleg egy világbajnoki címmérkőzés lehetőségét is megkaphatja a jövőben a WBA, WBO, IBF, IBO világelső ukrán Vlagyimir Klicsko ellen.

Forrás: Profiboksz.hu