Vágólapra másolva!
Erősen vitatható pontozásos győzelmet aratott Paul Williams Erislandy Lara ellen a hétvégi bokszgálán. A kubai Lara végig uralta a meccset, melynek hajrájában ellenfele többször meg is rogyott, pontozással mégis az amerikai nyert. Erdei Zsolt promótere, Lou DiBella kiborult a találkozó pontozásától, Lara visszavágót követel.

A csalás árnyéka Williams győzelmén - videó

Az Atlantic Cityben rendezett nagyváltósúlyú mérkőzésen Williams nagyon lassan kezdett, a sokkal ügyesebb és gyorsabb kubai nagyon elverte őt az első menetekben. Bár később az amerikainak is voltak találatai, Lara rendre nagy ütéseket vitt be neki.

A meccs végére mindkét bunyós elfáradt, de a nagyon kinyíló Williams újabb kemény ütéseket szedett be, a lábai többször is megrogytak, a fején több vérző seb is keletkezett. Végül a közönség és Williams sarka is biztos volt abban, hogy Lara megnyerte a meccset, de a pontozók 114-114, 115-114, és 116-114 arányban óriási meglepetésre az egykori világbajnokot hozták ki győztesnek.

A meccs után Paul Williams kihívta egy harmadik találkozóra az őt legutóbb brutálisan kiütő Sergio Martinezt, akit azonban pont Lou DiBella promótál, ezért nem sok esélye van bunyózni vele.

DiBella ugyanis nagyon élesen fogalmazott Williams győzelméről: "Kedvelem Paul Williamst, de ezen a meccsen már nem ugyanaz a bunyós volt, és nem is nyerte meg a meccset. Megmutatta, hogy van szíve, de ezenkívül más nem nagyon. Szégyen és gyalázat volt ez az egész. A sportágnak ez a legkiábrándítóbb része, néha ezért komolyan kételkedem a választásomban. Egyébként meg nem Williams lopta meg Larát, hanem az a három pontozó. Az Államokban most már fel kellene lépni ezek ellen a trágya munkát végző pontozók ellen."


Lara tudja a megoldást, visszavágót követel Williamstől: "Nagyon jó meccset bokszoltunk, de képtelen vagyok megérteni, hogy a bírók mit néztek. Ugyanazt csináltam, mint Martinez. Ugyanúgy vertem meg Paul Williamst, mint ő. Ezt gyakoroltuk az edzőteremben és tökéletesen megcsináltam, amit akartam. Visszavágót akarok!"

Rövid időn belül Williams győzelme volt a második, nagy vihart kavaró pontozás a profi bokszban. Két hete Jonathan Barrost kétszer is padlóra küldte Celestino Caballero, a meccset azonban pontozással az előbbi nyerte.

Forrás: Profiboksz.hu